Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(7155 niezalogowanych)
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
no niestety tego się spodziewałam ty Hilton poprostu nie tolerujesz zadnej krytyki pod swoim adresem .moge tu napisac wiele na temat twojej odpowiedzi ale i po co i nie tchurze przed toba ale po prostu niema sensu bo z twoich wypowiedzi to tylko jad zostaje a ja się brzydze żmij.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
wiewióra napisał:
no niestety tego się spodziewałam ty Hilton poprostu nie tolerujesz zadnej krytyki pod swoim adresem .moge tu napisac wiele na temat twojej odpowiedzi ale i po co i nie tchurze przed toba ale po prostu niema sensu bo z twoich wypowiedzi to tylko jad zostaje a ja się brzydze żmij.

Krytyki?? Czy to w ogóle rozumiesz znaczenie tego słowa? Skoro mozesz napisac wiele to napisz, a nie przechwalaj sie. Ja z kolei ciebie sie nie brzydze, jedynie żal mi takich prostych niedouczonych dziewuch jak ty. Nie wysilaj sie juz wiecej na konwersacje ze mną, bo bardzo dużo ci do mnie brakuje. Znajdz sobie kogos na swoim poziomie i tam stosuj zaczepki, moze sie dogadacie. Bo jak na razie, to widze ze masz problem ze zrozumieniem wypowiedzi napisanej bardzo przejrzyście.
Chcesz mnie sprowokowac do tego zebym tu zaczeła sie kłócić i przeklinac? A po co? Ja ci w majtki nie zaglądam, wiec ty nie zaglądaj w moje. I nie pisz, nie komentuj moich wypowiedzi, jesli nie potrafisz sie wstrzelic w akapit.
Ps. krytyke toleruję jedynie od osób, ktore sa dla mnie jakims autorytetem i widze ze sa na wysokim poziomie intelektualnym, od przeciętniaków z problemami krytyki nie przyjmuję, bo uwazam ze takie osoby nie mają prawa mnie krytykowac, w szczególnosci jesli mają problemy z wypowiadaniem sie oraz rozumieniem tekstu.

W gruncie rzeczy moze jestes całkiem fajną dziewczyną, ale znalazłas sobie nie ten obiekt do ataku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
oj Hilton ,Hilton szkoda na ciebie czasu i koniec kropka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
wiewióra napisał:
hej gama28 masz racje w tym co piszesz tylko wlasnie jest problem czy my polacy tu mieszkajacy się złaczymy jest nas tu wielu ale malo kto chce sie wychylać i to z różnych powodów a przeciez w jednosci siła .nie chce tu robic porównaj żeby mnie zle zrozumiano ale tak jak ludnosc pakistańska,koreańska lub latynoska tez ma tu swoich przedstawicieli w organizacjach rzadowych . i tak prosty przykład my polacy którzy chcą pracować i którzy pracuja płacą podatki itp muszą jeszcze placić za kurs norweskiego a niestety inne nacje tylko ciagną od państwa isiedzą na dupie. sadze że jest wiecej osób na tym portalu które myśla tak jak my i też cos od siebie napisza.Zapraszam do dyskusji

Tak sie przygladam i nie moge powstrzymac: wiewiora, do jakiej Ty dyskusji zapraszasz? do takiej, ze wszyscy beda sie ze soba zgadzali? Upajali genialnoscia swoich wypowiedzi? No bo tak odebralem Twoja wycieczke slowna wobec Hilton /uwagi prywatne pomine/. Hilton, masz prawo zabrac glos o ile bedzie zbiezny z pozostalymi

Poza tym... nie bardzo rozumiem o jakiej jednosci tu sie tyle mowi? ze co? bedziemy jesc razem, spac razem?
Wokol czego, wokol jakiej/jakich idei mamy sie gromadzic, wybierac zarzady i sekretarki? Moze ktos mnie przekona, ja nie kumam, nie wiem o co chodzi. Chetnie skorzystalbym z darmowego norweskiego kursu, gdyby taki byl. A skoro nie ma? Dlaczego niby Polacy mieliby miec inaczej pod tym wzgledem anizeli Slowacy, Czesi, czy inne nacje UE...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Kowalski, prawie mnie wyreczyłes, bo miałam ogromna ochote napisac , ze wiewióra zaprasza do kółka wzajemnej adoracji Nawet nie rozumie ze dyskusja to wymiana poglądów. Moj pogląd zaatakowala słowami, ze kazdy moze miec swój i trzeba to uszanowac. Przy czym od razu nie uszanowala mojego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Kowalski, czyzbys wykasowal posta o obywatelach Somalii i Erytrei z szacunku ???

Zaproszenie do dyskusji padło, kantrargumenty padły.. no i gdzie ta dyskusja?? Wyzywanie od żmij to nie argument Ale czekamy, czekamy az przemówi jakiś mądry prezes, ktorego prawda nie bedzie bardziej "mojsza niż twojsza"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
Hilton napisał:
Kowalski, czyzbys wykasowal posta o obywatelach Somalii i Erytrei z szacunku ???

Zaproszenie do dyskusji padło, kantrargumenty padły.. no i gdzie ta dyskusja?? Wyzywanie od żmij to nie argument Ale czekamy, czekamy az przemówi jakiś mądry prezes, ktorego prawda nie bedzie bardziej "mojsza niż twojsza"

Pakistanie, Somalijczycy, Chilijczycy itd. przyjechali tu na innych zasadach i nie mnie to oceniac. To problem Norwegow, a nie Polaka na goscinnych wystepach.

Tez czekam na przemowy - o co, po co i dlaczego.
Moze ktos mnie oswieci...why not?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Poczekajcie!!! Idea jest jak najbardziej sluszna!!! Potrzebna jest organizacja Polonijna ktora bedzie reprezentowac nas przed tutejszymy wladzami!!! Napewno nie chodzi tutaj tylko o nauke jezyka czy wypelnienie zeznania podatkowego!!!!
Na spotkaniu w ambasadzie po WOSP byla rozmowa na ten temat-nie udzielalem sie tam bo nie mam ambicji ani spolecznika ani polityka-zakres pracy takiej organizacji wg tego co zrozumialem to szeroko pojeta pomoc Polakom,szerzenie naszej kultury i oswiaty,pomoc w organizacji chociazby takich przedsiewziec jak Orkiestra Owsiaka itp ale nie tylko,pomoc naszym dzieciom i rodzinom(szkola,przedszkole) itd itd. Zawiazanie takiej organizacji wiaze sie z uzyskaniem lokalu,dotacji na prowadzenie dzialalnosci wiec nie trzeba wplacac czy zapisywac sie do zadnego "klubu polskiego" czy "seksualnego inaczej"
Fajnie ze jest rada jakas tam ale gdzie ona byla gdy bylo organizowane spotkanie w kosciele??? Dlaczego p.Stilo nie byla zobligowana do powiadomienia pozostalych organizacji o takim spotkaniu???
Cale przedsiewziecie wg mnie musi sie odbyc pod patronatem ambasady i z aktywnym uczestnictwem tej instytucji!!! Niestety czy tego chcemy czy nie i tak nieuchronie prowadzi nas to do polityki,do wysuniecia wlasnych kandydatow do wladz lokalnych tutaj. Organizacja musi objac swoja dzialalnoscia cala Norge.
Napewno niema zewolenia na koleczko wzajemniej adoracji z podzialem na role rezes,1 zastepca,2 zastepca,3 zastepca,sekretarz,podsekretarz,skarbnik,pomocnik skarbnika,sekretarki w liczbie conajmniej 9 itd itd.
Skoro jest rada i pojawil sie ktos kto upomnial sie o ta rade dlaczego na stronie rady nie podjeto tematu????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
fazi, Polacy szerzą "kulture" wszedzie gdzie sie da, na tym forum tez, szerzą ja w polskich sklepach, w miejscach pracy i w knajpach.
Zeby miec dotacje, to trzeba miec statut danego przedsięwzięcia, trzeba wiedziec po co chce sie robić to, co sie chce robic. Konkrety i jeszcze raz konkrety, a nie jakis sobotnie szkoły. Poza tym jak zauwazyłam ludzie mylą narodowosc z religią. Ci co sie wypowiadali o innych nacjach, ze tacy sa ze soba związani, mieli na myśli muzułman. A muzułmanin to przynalzenosc religijna. Jesli zas o to chodzi to w Norwegii jest kosciół katolicki i jest msza po polsku, bez organizacji i dotacji a nawet prezesów. Na stronce koscioła mozna sie zapisac i podatek bedzie przejkazywany na katolicki kosciół.

Lopek slusznei zauwazyl, ze nie mozna miec dotacji w takim przypadku. zastanawia mnie tylko fakt dlaczego gama i inni zaangazowani tego nie sprostowali??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok